1. Semester Eksamen


Opgaven var at redesigne sit portfolio. Jeg har forsøgt af beholde samme struktur som i den ældre version men med et andet layout. Du kan se den gamle version her

Brugertest
Jeg startede med at lave en brugertest på min gamle portfolio. Resultaterne var bl.a., at brugeren var forvirret over, hvilken side hun var inde på, da der ikke var en indikation af dette. I forhold til dette, mente hun, at forsiden var lidt tom og nyttesløs.

Informationsarkitektur
Jeg tegnede wireframes til website, tablet og mobil-format. Du kan se dem her. Efterfølgende forsøgte jeg at lave en prototype i Adobe XD. Du kan se prototypen her. Jeg lavede også et sitemap over min hjemmeside samt et flowchart, der viser vejen fra forsiden til en projektbeskrivelse.

rytmikken
placeholder

Målgruppesegmentering og personas
Jeg startede ud med at finde målgruppen ved at lave geografisk, demografisk, psykografisk, adfærdsmæssig og teknologisk segmentering, så jeg kunne udforme mine personas. Du kan se mine to personas samt min segmentering her.

Projektplanlægning
Først blev Mission Breakdown Structure (MBS) fundet og derefter Objective Breakdown Structure (OBS). Herefter splittede jeg projektet op I Project Breakdown Structure (PBS) og derefter Work Breakdown Structure (WBS). Jeg planlagde min tid ved at lave et Grantt kort. Du kan se min projektplanlægning på billedet herunder og Gantt kortet i den bedre version her.

rytmikken

Design
Som model til designet af mit portfolio brugte jeg C.R.A.P-modellen.

For at kunne skabe contrast, C, tilføjede jeg overskrifter i forskellige størrelser for at skabe et hierarki. Jeg har givet siden bevægelse ved at putte tekst ind i Z-formen og på den måde hjælpe læseren via designet (source).

R står for repitition, hvilket jeg har skabt ved at bruge de samme billeder på forsiden som på projekt- og undersiderne.

A er for alignment. På forsiden har jeg forsøgt at placere mig selv ved hjælp af The Rule of Thirds.

P står for proximity og beskriver, hvordan man grupperer elementer, der hører sammen. Dette har jeg gjort ved at placere billeder ved siden af den tekst, de hører til.

Jeg ønskede, at mit portfolio var simpelt og let at navigere. Derfor har jeg tilføjet mellemrum mellem kolonnerne og brugt billeder til at separere blokke af tekst.

Jeg besluttede at beholde den samme blå farve fra mit tidligere portfolio. Blå symboliserer troværdighed og pålidelighed, to værdier jeg ønsker at blive associeret med. I den forbindelse har jeg brugt lyse og få farver for at holde designet simpelt og roligt.

I mit tidligere portfolio placerede jeg projecterne side om side. Denne gang har jeg lavet billeder I forskellig størrelse for at skabe dynamik og for at gøre designet spændende at kigge på (kilde).

rytmikken
rytmikken rytmikken rytmikken

Kode
Jeg har lavet mit portfolio responsivt til Iphone 6/7/8, iPad og computer. Jeg har lavet designet simplere på iPhone, da skærmen er mindre, og det derfor er svært at have mange elementer på skærmen. Hele hjemmesiden er bygget op omkring Simple Grid af Dallas Bass. Jeg har ændret navnene på classerne til small og large, og desuden tilføjet en klasse mere som jeg har kaldt medium. Hjemmesiden er udelukkende kodet i HTML5 og CSS3. Jeg har brugt GitHub for at gemme mit arbejde, så jeg kunne gå tilbage i tidligere versioner. Du kan se mig repository her.

Brugertest på ny udgave
Jeg udførte to brugertests på mit nye portfolio. Hver person fik 5 spørgsmål som refererede til ting, de skulle finde på hjemmesiden. Jeg optog testen og bad testpersonerne om at tænke højt. Resultaterne var bl.a., at en af dem ville have telefonnummer og email på kontaktsiden ved siden af kontaktformen i stedet for nede i footeren. Du kan se hele testen her.