Datavisualisering - Infografik


Projektets mål var at visualisere et selvvalgt datasæt på forskellige måder. Her er kunsten at finde data, der er rene, troværdige og som ikke er ”fulde af huller”

Søgning efter data
Vi valgte at bruge data omkring antallet af fødsler i Danmark fordelt på piger og drenge og regioner og i årene fra 2007-2017. Vi fandt vores data hos Danmarks Statistik i statistikbanken. Vi koncentrerede os om at finde data, hvor man let og overskueligt kunne lave flotte grafikker og nemme ikoner, der var til at forstå.

Wireframes
Vi tegnede wireframes af, hvordan vi forestillede os vores website skulle se ud, samt hvilke grafer, vi synes gav mest mening for at vise vores data korrekt.

rytmikken

Illustrationer
Illustrationerne og graferne er lavet i Adobe Illustrator. Vi valgte de grønne nuancer til Danmarkskortet for at gøre det så virkelighedstro som muligt samtidig med, at vi gjorde baggrunden blå for at skabe sammenligninger til havet omkring Danmark.

Website
Vores website er opbygget fra bunden med hjælp fra Bootstrap 3. (https://getbootstrap.com/). Bootstrap 3 var en af de emner, der blev introduceret på dette projekt. Bootstrap er en nem og overskuelig måde at bruge allerede eksisterende klasser til at style ens website. Vi har brugt cards på forsiden, som viser de tre forskellige grafer, vi har lavet. To af dem er lavet i illustrator, og den sidste er lavet ved hjælp af D3.

rytmikken
rytmikken